Au demarat anchetele în trafic în vestul țării

anchete drdp

Au început, de miercuri dimineața, anchetele în trafic. Echipe DRDP Timișoara și polițiști trag pe dreapa șoferii îi întreabă detalii despre traseul lor.

În județul Timiș, anchetele se desfășoară pe DN6, în Becicherecu Mic și pe DN 59, în Șag. În Caraș-Severin, echipele se află pe DN 57, în Pojejena și Radimna, și pe DN 58, în Anina. Șoferii sunt opriți și pe autostrada A1.

„Echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) direcționează șoferii pe o bandă de rezervă, unde recenzorii le vor adresa un set de întrebări care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Sibiu); destinația cursei (ex.: Suceava, București); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri”, explică DRDP Timișoara.

Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime.

„Acest studiu, coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică, constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare”, mai aflăm de la DRDP.

Fiind vorba despre o acțiuni de interes public, autoritățile roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus. Anchetele se desfășoară, miercuri, până la ora 12:00, și între 14:00 și 18:00.