UPDATE. Au apărut primele nereguli în al doilea tur al alegerilor prezidențiale!

explo 1000x200

ACL Caraș-Severin a sesizat organele de poliție cu privire la încălcarea legii electorale de către membrii și simpatizanţii PSD.

Parlamentarul Valeria Schelean a transmis un comunicat de presă în care a sesizat faptul că în seara de 15 noiembrie 2014, în jurul orelor 21.00, deși, conform dispozițiilor legii electorale, campania pentru alegerile prezidențiale a fost oficial încheiată, membrii PSD ai organizației locale Anina, județul Caraș-Severin, au fost surprinși în timpul desfășurării unor activități cu specific electoral.

,,Directorul liceului din Anina, d-nul Andronescu Ovidiu, însoțit de către d-nii profesori Benga Mirela și Roşianu Lavinius, precum și de d-na învățătoare Farcaș Ana distribuiau, în mod ilegal, pentru candidatul PSD, materiale publicitare și pachete al căror conținut poate fi considerat mită electorală, în zona cartierului Orașul Nou din Anina. Organele de poliție au dispus confiscarea tuturor materialelor publicitare și a pachetelor pregătite a fi distribuite în mod ilegal și a început efectuarea actelor premergătoare în vederea atragerii răspunderii penale a celor implicați”, a spus deputatul Valeria Schelean.

Alianța Creștin Liberală, acuzată de practici mafiote!

PSD Caraș-Severin a transmis un comunicat de presă în cadrul căruia explică faptul că persoanele indicate de ACL că ar fi încălcat legea la Anina au fost agresate, prin “practici mafiote de intimidare”.

“Au fost opriți în trafic, în stil mafiot, adică, au fost blocați  din față de o mașină condusă  de un domn Liuba, iar în spate blocați de o mașină condusă de fiul șefului pieței, Ionuț Sterie. Din cele două mașini au coborât mai mulți indivizi care au început să țipe, să tragă de mașină, să filmeze în interiorul acesteia. În acel moment cei agresați, respectiv Ovidiu Andronescu, a sunat la 112, solicitând ajutorul autorităților. La nici 5 minute, a ajuns la fața locului primarul orașului Anina, (însoțit  de alți indivizi) care l-a agresat fizic pe colegul nostru (i-a pus efectiv mâna în gât), a început să țipe și amenințe celelalte persoane aflate în mașina sa, spunând că nu știe cu cine se pune. În acel moment ,colegii noștri au sunat din nou la 112 (21,57 ,ora apelului). Abia atunci au sosit  la fața locului și organele de politie”, se arată în comunicatul de presă transmis de PSD. Biroul de presă al partidului precizează că în mașină nu s-a găsit niciun aliment.

UPDATE 1 – ACL invocă nereguli la Teregova

“În comuna Teregova, primarul PSD, Marius Damian, ajutat de fratele și tatăl său, transporta locuitori de pe raza comunei și din satele învecinate la secțiile de votare, în fața secțiilor de votare fac campanie în favoarea candidatului PSD, Victor Ponta, amenințând oamenii și dându-le indicații clare cu cine să voteze. Așteptăm ca organele de poliție să intervină pentru a asigura legalitatea procesului electoral pe raza județului Caraș-Severin”, a declarat Valeria Schelean, co-președinte al ACL Caraș-Severin.