Au ajuns la fundul sacului. Primăriile din Timiș cer Guvernului peste 20 de milioane de lei

placuta judetul timis

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Timiș au solicitat Executivului peste 23 de milioane de lei ca să poată încheia anul fără probleme. Acestea trebuie să suporte diverse cheltuieli, dar și să își plătească angajații. Cea mai mare sumă a fost solicitată de Primăria Recaș. 

Cele mai multe primării au solicitat în jur de 200.000 de lei, potrivit subprefectului Ovidiu Drăgănescu.

„Majoritatea localităților au cel puțin 220.000 lei, unele chiar mai mult, 465.000 lei sau 750.000 lei, iar în cazul orașului Recaș, care a primit cel mai mult, este vorba de suma de 1.000.000 lei. Îi vor folosi la unele plăți pe care unitățile administrativ-teritoriale se văd acum la sfârșit de an în imposibilitatea efectuării lor. Este vorba despre cheltuieli de capital, materiale, cofinanțări pentru diferite proiecte din fonduri europene sau fundamentale, chiar cheltuieli de personal, de salarizare.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Și Primăria Timișoara a transmis o solicitare similară Guvernului, prin Prefectura Timiș. Autoritățile locale din orașul de pe Bega vor 200 de milioane de lei pentru căldură.

Și în luna noiembrie, Prefectura Timiș a transmis către Guvernul României o solicitare de alocare a 54 de milioane de lei pentru finanțarea Colterm. Asta după ce, la finalul lunii octombrie, primarii din 25 de municipii au transmis o solicitare ministrului Finanțelor în care au cerut ajutor pentru încălzire din fondul de rezervă al Guvernului. Timișoara a cerut peste 350 de milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli legate de sistemul centralizat de termoficare, care să poată compensa creșterea prețurilor cu producerea energiei termice.