Atmosferă de basm pe faleza Dunării [FOTO]

po 1000x100px (3)

Zeci de oameni au fost prezenţi sâmbătă pe faleza Dunării cu ocazia celei de-a treia ediţii a evenimentului cultural „Seară de operă în natură”.

Iniţiativa părintelui Ioan Nedelcu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă a beneficiat de un real succes şi în acest an. Nevoia unei emoţii puternice, care să le mângâie atât simţul vizual, cât şi pe cel auditiv, a fost resimţită nu doar la cei cu barba sură, ci şi de micuţii cu suzeta-n gură.

Şuşotelile, dar şi nerăbdarea mulţimii de a-i vedea în carne şi oase pe artiştii de operă au fost curmate odată cu apariţia pe scenă a pianistei Aida Marc. Execuţia impecabilă a „Nocturnei” lui Frederich Chopin de către artistă i-a introdus pe toţi cei prezenţi într-o lume a basmului.

Operete precum „Lăsaţi-mă să cânt”, „Liliacul”, „Silvia”, „Contesa Maritza”, interpretate de tenorul Mircea Şonea, soprana Laura Mărginean, baritonul Alexandru Mocan şi mezzosoprana Silvia Antemia au purtat auditoriul de la agonie la extaz, de la patriotism la iubire, inedit (Duetul pisicilor a lui Rossini), precum şi la satirizarea personajelor din anumite instituţii publice (Opereta „Văduva veselă”).

La final, părintele Nedelcu a ţinut să le mulţumească tuturor participanţilor la eveniment (artiştilor, sponsorilor, colaboratorilor, publicului, copiilor de la centrul de tineret), specificând că, fără ajutorul lor, continuitatea acestui proiect nu ar mai fi fost posibilă.