Atmosfera Banatului de altădată, readusă în zilele noastre la Festivalul fanfarelor

Tradiționalul Festival al fanfarelor revine la Timișoara. Astfel, duminică, la Muzeul Satului, își dau întâlnire șase fanfare din Banat, pregătite să îi facă pe spectatori să retrăiască emoția și atmosfera Banatului boem de altădată.

La a XXXIII-a ediție a Festivalului vor fi prezente cu muzică, ritm, voie bună și optimism 6 fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

„Retrăim împreună emoția și atmosfera Banatului boem de altădată, vremurile în care, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară, iar la oraș duminica era ziua aceea inconfundabilă în care parcurile răsunau de ritmuri de percuție, instrumente de suflat și alămuri, impecabil strunite de tineri frumoși, îmbrăcați în uniforme apretate.”, transmit organizatorii, cei de la Casa de Cultură a Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Festivalul va avea loc la Muzeul Satului Bănățean, duminică, 20 iunie, începând cu ora 17. Intrarea va fi liberă. Spectatorii trebuie să respecte toate măsurile de protecție sanitară valabile.

Melomanii care nu pot ajunge la festival îl pot urmări în transmisiune directă pe Facebook.