Atenție! Produse retrase de la comercializare! Dacă le-ai cumpărat, nu le consuma!

woman with ice cream at grocery store freezer

Lanțurile de magazine au anunțat retragerea de la comercializare a două sortimente de înghețată și a unui sortiment de mărar mărunțit, conform anunțurilor publicate de ANSVSA.

Lanțul Carrefour a inițiat retragerea de la comercializare a produsului „Mărar mărunțit 8g Blanc”, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin. Datele de identificare ale produselor sunt: Cod EAN: 5941337331281, Lot/DLC: L03 /10 2023. Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acești contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Rețeaua Penny retrage „UNIQUE” – Înghețată cu arome de Tiramisu și Vanilie și „HAPPY” – înghețată cu aromă și sirop de pepene galben, produse de Cicom SRL, cu cantități de 1.000g/2.000ml și 500g/1.000ml, Lot lot UT 200421, Exp: 30.05.2022 lot HPG 130521; Exp:30.06.2022. Producătorul a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea ca acestea sunt neconforme. Rețeaua de magazine recomandă clienților care au achiziționat produsele menționate mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.