Atenție, focare de trichineloză în Caraș-Severin! „Carnea trebuie verificată negreșit”

Grijă mare de unde cumpărați carnea de porc, avertizează inspectorii sanitari-veterinari cărășeni, după ce pe raza județului au fost depistate mai multe focare de trichineloză.

„Nu consumați carnea și nu o preparați până nu obțineți de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella Spiralis. Recomandarea este valabilă și pentru carnea obținută de la porcii mistreți.”, este atenționarea fermă a șefului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, Pavel Borchescu, după ce pe raza județului au fost descoperite două focare de trichineloză.

Focarele au fost confirmate în două gospodării din satul Câmpia, comuna Socol, la patru porci. Trichinella Spiralis a fost detectată la examenul trichineloscopic și confirmată, prin metoda analizei de digestie artificială, și în laboratorul DSVSA Caraș-Severin. În acest context, a fost dispusă măsura neutralizări cărnii rezultată de la cei patru porci, urmând ca proprietarii acestora să fie despăgubiți, mai precizează Pavel Borchescu.