Atenție! Aquatim caută hoții de apă

watering garden

În tot județul Timiș au demarat controale Aquatim. Echipele verifică legalitatea banșamentelor de apă. Au mai fost descoperite metode prin care oamenii au furat apă din sistem.

„Echipele Aquatim încep un amplu proces de verificare a branșamentelor în mai multe localități din județul Timiș. Această acțiune are loc ca urmare atât a sesizărilor venite din partea populației, cât și a neconcordanțelor apărute între cantitățile de apă declarate și cele reale”, atenționează societatea de apă – canal.

De-a lungul timpului s-au depistat mai multe cazuri în care unii utilizatori au apelat la metode ilegale, încercând să ocolească contorul societății pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă.

„Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, reprezentanții Aquatim S.A. reamintesc că o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.  Consecințele furtului de apă realizat prin branșamente ilegale sunt serioase, și se văd la nivelul întregii comunități, prin modificarea funcționării corecte a sistemului (supra-solicitarea conductelor, scăderea presiunii în rețea) și creșterea pierderilor fictive de apă (plata acestor consumuri se face de către ceilalți consumatori)”, mai spun cei de la Aquatim.

În perioadele caniculare, aceste probleme se agravează și din cauza celor folosesc apa potabilă la udatul grădinilor. O soluție pentru a avea apă suficientă pentru udarea legumelor și fructelor este instalarea unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia. O alta e forarea de puțuri de mică adâncime. De exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru un metru cub de apă extrasă e de șapte ori mai mic decât costul unui metru cub de apă potabilă.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/