Atacuri repetate în e-banking! Un timișean este acuzat de fraudă

Mai multe persoane au fost victimele unui timișean care a reușit să le spargă aplicațiile de e-banking. Acesta a schimbat și parolele oamenilor pentru a putea face tranzacții.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș pentru zeci de infracțiuni. Astfel, dosarul este deschis pentru acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (25 acte materiale), de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată (9 acte materiale), de fals informatic în forma participației improprii, în formă continuată (9 acte materiale) și de fals informatic în formă continuată (10 acte materiale).

„În fapt a fost reținut că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, inculpatul ar fi efectuat accesări, fără drept, ale conturilor bancare ale persoanelor vătămate, prin utilizarea, în mod ilegal, a userului de sistem, în scopul obținerii de date informatice pe care, ulterior, le-ar fi utilizat în comiterea de infracțiuni, respectiv ar fi accesat, ilegal, conturi on-line, în vederea efectuării unor tranzacții financiare ilegale”, aflăm de la Parchet.

Regulat, bărbatul făcea tranzații fără drept, cu date de identificare fictive. Ar fi apelat și băncile și s-ar fi prezentat ca fiind titularul contului, deteminând, cu intenție, ca operatorii să acceseze situațiile financiare ale persoanelor vătămate și să introducă, fără drept, date noi, nereale. De asemenea, a reușit să blocheze accesul proprietarilor la aplicațile mobile, a schimbat parolele și a continuat să facă tranzacții.

gif card de energie dacus 1000x100

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.