Atacați de albine și viespi! Zeci de lugojeni, la spital!

Drumul de acces spre compartimentul de primiri urgențe a spitalului municipal Lugoj.
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

În medie, 80 de persoane ajung zilnic la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal Lugoj cu înțepături de albine și viespi.

Personalul este suprasolicitat, iar pacienții sunt de toate vârstele.

„Avem numeroase cazuri de înțepături de albină și viespe. Și căpușe, dar nu excesiv. Din păcate, se prezintă foarte multe persoane cu colici renale, posibil pe fond de deshidratare. Oamenii nu beau apă suficientă, nu se hidratează. De asemenea, numărul enterocolitelor și problemelor digestive rămâne unul ridicat.”, a declarat dr. Monica Ocnariu, șef Compartiment Primire Urgențe.

publicitate ziar expresb 1000x100

Medicii precizează că înțepătura de viespe, la fel ca și cea de albină, poate provoca reacții toxice, a căror severitate depinde de numărul de înțepături, de cantitatea de venin și de eventualele reacții alergice în cazul persoanelor predispuse. Persoanele care au un istoric de alergii trebuie să meargă rapid la medic, dacă observă că au simptomele unui șoc anafilactic. De asemenea, pentru a preveni afecțiunile digestive, lugojenii sunt sfătuiți să fie foarte atenți la alimentele pe care le consumă, asigurându-se că acestea sunt proaspete și nu au depășit termenul de valabilitate. La fel, este important ca atunci când aleg să mănânce în oraș, oamenii să acorde atenție condițiilor de preparare a alimentelor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/