Atac la trecutul premierului! Stelian Ion: Miza a fost numirea procurorilor de rang înalt!

stelian ion
picnic iulius1000x100

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a declarat la finalul mandatului încetat prin remaniere că miza reală pentru care a fost demis este numirea procurorilor de rang înalt. Ion a făcut și un atac la trecutul lui Florin Cîțu!

Stelian Ion a spus că ceea ce a invocat Florin Cîțu pentru remaniere reprezintă pretexte, miza reală fiind numirea procurorilor de rang înalt. „Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate. Au fost doar pretexte legate de o așa zisă avizare pe un anumit proiect. Lucrurile s-au deslușit în perioada următoare, s-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiției pentru a fi avizat, dincolo de caracterul său total inadecvat, de faptul că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltare a României, mai degrabă o invitație spre furt din banul public. Dincolo de aceste aspecte și de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde e o miză foarte importantă pentru unii. Pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independența procurorilor și independența justiției.”, a spus fostul ministru al Justiției.

Ion a mai spus că „lucrurile întâmplate poate din trecutul mai trecut sau mai îndepărtat sunt relevante” în cazul lui Florin Cîțu, pentru că „și acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranță la respectarea regulilor.”.

leader board 728 x 90 px

„Din păcate, premierul Florin Cîțu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să țină coaliția aproape, care să înțeleagă care sunt prioritățile de guvernare, nu merge pe prioritățile din programul de guvernare, așa cum și-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-și respectă cuvântul dat și în general are un respect redus față de lege, de Constituție. Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai trecut sau mai îndepărtat sunt relevante pentru că iată și acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranță la respectarea regulilor și a cuvântului dat.”, a mai spus Ion.

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor.

 

foto: digi24.ro