„Așteptăm o rectificare bugetară, altfel suntem în genunchi!”

victor terteleaca

Spune Victor Terteleacă, primarul comunei Iablanița, care are nevoie de bani ca de aer pentru continuarea investițiilor de modernizare a infrastructurii locale.

Edilul din Iablanița încheie anul pe genunchi: cu datorii către furnizori și fără banii necesari asigurării cofinanțării proiectelor aflate în derulare. Situația este atât de neagră, încât doar o rectificare bugetară pozitivă venită din partea Guvernului ar mai putea schimba lucrurile la Iablanița.

„Dacă nu se face o rectificare bugetară, încheiem anul în genunchi, cu multe datorii neachitate! Cea mai mare problemă o reprezintă cofinanțarea proiectelor. La apă și la canalizare s-a lucrat peste așteptările noastre în acest an și avem o cofinanțare la acest proiect de 370.000 de lei, bani pe care nu avem de unde să-i punem. Aici am avut o linie de credit, care s-a terminat, pentru că atât ne-a permis gradul de îndatorare, iar acum diferența trebuie suportată din bugetul local. Am mai avut o tranșă de 200.000.000 de lei, și am plătit 700.000 de lei anul acesta, lucru care ne-a adus în situația de a nu mai avea bani azi. Apa și canalizarea la Iablanița sunt pe ultima sută, iar noi nu avem cum să plătim constructorul.”, spune primarul comunei Iablanița.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Terteleacă mai povestește că la toate acestea se adaugă și alte restanțe, pentru neplata la timp a utilităților. „La salubritate avem trei facturi neachitate, de peste 35.000 de lei, iar la energie, în jur de 20.000 de lei. Bani de salarii avem, iar din tot ce încasăm acum, pe ultima sută, vom plăti utilitățile și alte datorii și sperăm să găsim înțelegere la colaboratorii noștri să ne achităm restanțele în prima parte a anului viitor.”, a adăugat edilul din Iablanița.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/