Asociația Ziariștilor Independenți din România, solidară cu jurnaliștii RISE PROJECT

explo 1000x200

Asociația Ziariștilor Independenți din România-AZIR, Secția Română a Asociației Jurnaliștilor Europeni-AEJ, cu sediul la Bruxelles, se raliază organizațiilor media care au denunțat tentativa de intimidare a jurnaliștilor de la RISE PROJECT de către ANAF, printr-o descindere inopinată în preziua publicării unor documente compromițătoare pentru șeful PSD, Liviu Dragnea.

„Considerăm că printr-un act care apare ca o comandă politică, după ce Liviu Dragnea se arătase interesat de sursele de finanțare a investigațiilor RISE PROJECT, o instituție importantă a statului își încalcă propria misiune”, arată aceştia prin intermediul unui protest de presă.

Totodată, membrii AZIR se declară solidari cu jurnaliștii RISE PROJECT în apărarea dreptului cetățenilor de a fi informați corect în chestiuni ce privesc corupția la nivel înalt și în acelea de apărare a libertății presei. „Principiile europene ale libertății de exprimare, care ghidează organizația noastră, trebuie respectate și de liderii politici din România“.