Asociația „Cetatea Voluntarilor” renovează o nouă secție de spital: „Este o provocare foarte mare”

cetatea voluntarilor
untitled design set 970x90 px

După șapte ani în care și-au investit energia în reabilitarea mai multor secții de spital, dar și în proiecte din domeniul educației, membrii Asociației „Cetatea Voluntarilor” din Arad au câștigat respectul și încrederea comunității din vest și nu numai. O nouă provocare a fost deja lansată – renovarea secției Pediatrie 1 a Spitalului Județean.

În secția de Pediatrie 1 erau internați pacienții cu vârste de până la trei ani, iar mamele micuților stăteau în condiții greu de suportat.

„Mamele nu doar că stăteau în condiții grele, ci în condiții insuportabile. E o secție despre care recunoaștem că am tot fugit în ultimii șapte ani de când restaurăm și reabilităm sistemul de sănătate din România, mai ales din județul nostru, Arad. Acum nu s-a mai putut. Primeam multe mesaje și rugăminți de la mame să le ajutăm și așa s-a născut ideea de a face această secție după atât de mulți ani. În ianuarie am început să facem documentația, ne-am lovit de toate problemele unui șantier nou. Ne-am organizat și de foarte puțin timp am reușit să eliberăm tonele de moloz care nu au fost deloc puține. Acum începem să reconstruim totul de la zero, începem dezinfecția pereților și vom face totul pentru a avea cel mai bun design posibil”, a explicat Anamaria Popa, președintele Asociației „Cetatea Voluntarilor” din Arad.

Scopul este ca lucrările să fie finalizate în acest an.

„Promitem că în acest an vom muta bebelușii în secția lor și mamele vor avea loc unde să doarmă lângă patul copilului. Tot ce nu a avut cealaltă secție ne dorim să aibă acest proiect în care punem foarte mult suflet și pe care vrem să îl restaurăm așa cum merită orice mamă”, a mai spus Anamaria Popa.

publicitate ziar expresb 1000x100

Și pentru acest proiect este nevoie, în continuare, de susținerea comunității. Cei care doresc să sprijine inițiativa Asociației „Cetatea Voluntarilor” pot trimite un SMS la numărul 8864 cu textul DRAG.

„Acest proiect e o provocare foarte mare pentru noi ca și asociație pentru că în plus mai suntem implicați în multe alte proiecte din județul Arad de care suntem foarte mândri și la care abia așteptăm să ne întoarcem și să le finalizăm. În utimii ani am investit foarte mult în sănătate, dar imediat după pandemie ne-am dat seama de câtă nevoie are educația de noi și de cât de mult a fost uitată. Așa că ne-am apucat să facem săli de sport, creșe sportive, clase, grădinițe, grupe de grădinițe, locuri de joacă și cât de curând ne dorim să avem proiecte cât mai mari, prospere, care să aducă multă bucurie comunității”, a explicat Anamaria Popa.

Printre proiectele din domeniul sanitar, demarate și finalizate de Asociația „Cetatea Voluntarilor”, se numără: Secția de Boli Infecțioase Copii (etaj și parter), Ambulator de Specialitate și Spitalizare zi (demisol), Clinica de Neonatologie, Secția de Pediatrie 2 (aripa dreaptă), casa scării și cabinetul medical din cadrul Secției de Pediatrie 2 și Compartimentul Clinic de Radiologie Copii, care va fi inaugurat în următoare perioadă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/