Asfalt proaspăt pentru o stradă din Anina. Primăria scoate din buzunar 1,2 milioane de lei

Reprezentanții administrației publice locale din Anina au găsit varianta pentru a asfalta una din străzile urbei, lăsată ca după bombardament în urma proiectului defectuos de modernizare a rețelei de apă și canalizare, suma suportată de Primărie pentru straiele noi ale străzii Horea fiind de peste 1 milion de lei.

Primarul Gheorghe Românu a fost nevoit să bage mâna în buzunarul instituției pe care o conduce și asta din cauza faptului că proiectul de apă și canalizare s-a poticnit de câțiva ani, firma executantă a lucrărilor intrând în faliment, iar colac peste pupăză, acum totul trebuie refăcut deoarece nimic nu s-a derulat conform cerințelor. Banii pentru proiectul de apă și canal, 6,5 milioane de lei, prin POR, au rămas în vânt, dar și alte 13 străzi sparte, totul din cauza folosirii unor materiale neconforme, care au făcut ca nimic să nu poată fi recepționat.

În situația de față, dacă celelalte străzi mai au de așteptat până la reluarea proiectului, edilul a decis ca strada Horea să fie supusă unui amplu proces de reabilitare, asta pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să înfrunte noroaiele, cu prima ploaie zdravănă, soluția reprezentanților Primăriei venind în sprijinul cetățenilor pentru ca aceștia să poată circula în condiții decente.

„Strada Cloșca este în prelungirea străzii Horea. Am considerat că strada Horea trebuie neapărat refăcută pentru că este o stradă de acces și care ne deschide un cartier pentru străzile: Colonovăț, Crișan, Eftimie Murgu. Pe strada Cloșca deocamdată nu putem interveni nefiind finalizate acele lucrări de Aquacaraș. În schimb, aici am cumpărat 10 metri de pe fostul teren al fabricii de cherestea și pe acest teren de 10 metri, paralel cu strada Horea, vom face noua infrastructură lăsând în fața caselor aproximativ 8-10 m de teren pe care cei de la Aquacaraș trebuie să definitiveze acele lucrări. În felul acesta am translatat cumva strada din fața caselor lateral cu 10 metri și îi dăm un alt caracter, mai bun. Șoseaua va fi un pic mai departe de case, lucru bun și din punct de vedere al trepidațiilor pentru că sunt case mici acolo și orice fel de mașină de transport greu le influențează negativ.”, a explicat edilul-șef al orașului Anina, Gheorghe Românu.

CITEŞTE ŞI: Zeci de milioane de euro îngropate, firme în faliment, străzi distruse, nervi la pământ! Fiasco total la Anina!