ArtSens, ziarul timișorean care te introduce în lumea artelor vizuale

artsens ziar
po 1000x100px (3)

ArtSens îi introduce pe timișoreni în lumea artelor vizuale. Ziarul, aflat la prima ediție, înglobează informații despre artă și cultură și este creat în jurul Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021.

Proiectul editorial este produs de Asociația Culturală Contrasens, bilingv (română și engleză) și este realizat de tineri profesioniști din zona artelor vizuale, a jurnalismului, a filozofiei și a literelor. Acesta poate fi privit ca fiind un raport prin care oamenii sunt puși la curent cu informații oferite pe parcursul celor șase săptămâni de eveniment: 1 octombrie – 7 noiembrie.

Ziarul prezintă știri culturale, articole despre ce se întâmplă în Bienală, interviuri cu artiști și discuții cu sens pe marginea lumii artei contemporane. Un schimb de informații despre artă și cultură.

Printre articolele scrise se găsesc informații despre artă și ecologie, practici ecofeministe, sustenabilitate prin forme de artă mai responsabile, despre spațiul social și performance, despre modul în care arta în general, și în special în cadrul Bienalei Art Encounters, se raportează la comunități, le formează, le respinge, le remodelează, le provoacă, plus multe alte subiecte pe care le recomandăm cu căldură.

artsens

Ziarul se distribuie gratuit în spațiile expoziționale din cadrul bienalei, în diferite spații culturale din oraș, în unități de învățământ și în cafenele partenere.

Toate articolele din ziarul ArtSens pot fi citite și online.

ArtSens este parte din programele de mediere culturală stART și My Art Encounters, ale Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021. Proiectul editorial este realizat cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Cultural Național, Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș.