„Arta” traseismului politic, acuzată de Romeo Dunca

romeo dunca consiliul judetean caras severin

În opinia sa, „cancerul” societății românești se întâmplă sub oblăduirea legilor făcute în așa fel încât să nu sancționeze asemenea practici. 

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin nu se ferește de cuvinte atunci când vorbește despre situația în care un consilier este pus pe lista unui partid pentru ca oamenii să-i încredințeze mandatul pe patru ani iar apoi consilierul să plece din partid chiar dacă pleacă spre o altă politică față de cea cu care l-a încredințat alegătorul. „Toate aceste lucruri  se întâmplă pentru că buba este acolo sus. Pentru că acolo se întâmplă același gen de compromisuri, neînțelegeri și negocieri sterpe, dăunătoare societății și bunului mers. Legea făcută acolo sus nu poate sancționa asta. Multe legi, cu toate corecturile legislative, sunt făcute în așa fel încât aceste lucruri să se poată întâmpla”, spune Dunca.

Ce-i de făcut? După părerea sa, ar putea fi simplu și ar exista multă liniște și energie spre a fi investite în proiectele utile comunităților dacă legea ar sancționa consilierii care au trădat. Sancțiunea să fie pierderea mandatului și înlocuirea celor plecați cu alți consilieri aflați pe listă, care să continue dorința alegătorilor. „Este o bubă, un cancer al societății și politicii românești. Dacă lucrurile astea ar fi făcute corect, în teritoriu nu ar exista mii le probleme și pierderi de timp, de nervi, de bani, certuri, plângeri penale etc. Iar timpul ar putea fi folosit pentru cetățean. Dar uitați-vă la aceste alegeri. Primarii pot pleca, poți să aduci 500 de flotanți într-o perioadă scurtă. Adică să muți oameni dintr-un bazin electoral în altul. Este culpa întregii societăți politice. Unii o aduc la nivel de artă, arta compromisului, arta negocierii. Dar ce să negociezi?”, întreabă retoric Dunca. E mai ușor să numeri primarii care pleacă de la un partid la altul…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/