Artă și știință, la Timișoara, de Noaptea Campusului Deschis

instalatie imersiva noaptea campusului creativ
timisoara capitala 2023

La Noaptea Campusului Deschis, timișorenii pot explora știința și arta, tehnologia, arhitectura și cultura, prin conferințe, ateliere și expoziții în incinta campusului UPT.  

În noaptea de vineri, 29 septembrie, campusul Universității Politehnica Timișoara va deveni gazda unui spațiu multidisciplinar, unde oameni de toate vârstele sunt încurajați să caute întrebările importante ale generației noastre, fie că este vorba de inteligență artificială, micro-calculatoare, robotică, producție sau chimie.

Vor fi aenajate 3 trasee. Traseul ȘTIINȚĂ, unde publicul va descoperi știința pe înțelesul tuturor, cercetările și experimentele care iau naștere în laboratoarele UPT și ajung să fie piese centrale în dezvoltarea tehnologică și în pregătirea studenților pentru meserii ale viitorului

Pe traseul ARTĂ, publicul va descoperi instalații imersive care folosesc tehnologia pentru a reda trecutul și moștenirea culturală a Timișoarei.

Pe traseul COMUNITATE, publicul va descoperi ateliere de sănătate emoțională, ateliere pentru copii și instalații interactive.

Cuib de vise 1000x100

Pe lângă expoziții, conferințe și explorări, vizitatorii vor avea acces și la o zonă de chill&fun și educație.

Evenimentul se aliniază demersului bine cunoscut Noaptea Cercetătorilor Europeni, o inițiativă de a prezenta știința publicului larg, dar de data aceasta într-un context inedit, aducând-o mai aproape de curioși folosind arta, tehnologia și arhitectura.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/