Romeo Dunca face o nouă radiografie situației financiare de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și spune că toate „bubele” Consiliului de Administrație sunt mult prea puțin importante raportat la cât de gravă e „hemoragia” sub managementul Alinei Stancovici.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a convins că doar schimbarea managementului poate ameliora situația Județeanului din Reșița, iar asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, indiferent cât de virusate ar fi hotărârile Consiliului de Administrație. Situația spitalului e atât de gravă încât plecarea Alinei Stancovici n-ar trebui amânată de mici detalii, dă de înțeles Romeo Dunca. Pur și simplu trebuie tăiat în carne vine. Nu mâine, ci astăzi!
Pentru cei care încă se pot îndoi de nevoia schimbării managerului Stancovici, președintele CJ prezintă câteva aspecte constatate de Corpul de Control al instituției, aspecte pe care le consideră deosebit de grave și suficiente pentru a justifica „diagnosticul” pus de mai multă vreme spitalului: „Prin Nota de Constatare nr. IC 5816/21.03.2023 a fost constatată neînregistrarea în evidența contabilă a unui număr de 5 facturi în sumă totală de 243.455 lei, faptă ce constituie contravenție în conformitate cu prevederile art.41 din Legea nr.82/1991 cu modificările și completările ulterioare. Aceste facturi eliberate în luna septembrie 2022 au fost însoțite de situații de lucrări acceptate de către beneficiar și au reprezentat contravaloarea lucrărilor efectuate de SC Aquacaraș SA la solicitarea Spitalului Județean de Urgență Reșița, lucrări cerute prin adresa nr. 11303/25.08.2022. Omiterea înregistrării acestor documente în cursul anului fiscal 2022 și chiar în timpul misiunii de audit ce a avut loca la sediul SJUR în perioada 10.01 – 20.02.2023 a determinat în mod ilegal și nejustificat o influențare a arieratelor și plăților restante, înscrise în raportul final de audit, mai mult decât atât au fost influențați în mod eronat indicatorii de performanță stabiliți în contractul de management, favorizând astfel managerul actual.”
Și pentru că Ioan Crina, consilier județean PSD, a pus în discuție legalitatea achiziției respective, Romeo Dunca a ținut să lămurească lucrurile: „Achiziția lucrărilor efectuate de către SC Aquacaraș SA s-a făcut legal, în această situație nefiind nevoie de un contract de achiziție publică.” Iar pentru a argumenta face trimitere la art.43 alin. 1;3;4 și 5 din HG nr.395/2016, respectiv art.2 lit.c din Legea nr.208/2022.