Arhiva Universității „Eftimie Murgu”, în pericol! „Vor mucegăi hârtii interesante!”

explo 1000x200

Anotimpul ploios produce pagube la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Voci din interior spun însă că nu ar exista un interes prea mare pentru a împiedica infiltrațiile.

Documentele din arhiva Universității „Eftimie Murgu” din Reșița sunt în pericol! Infiltrațiile frecvente sunt împiedicate doar prin lucrări superficiale, potrivit liderului sindical Cristian Rudolf. „Cum se face că nu mai există instalatori în toată această urbe?! În momentul de față, din cauza condițiilor atmosferice, a ploilor, dar și din cauza redeschiderii cantinei care a început să gătească din nou meniul zilei, se înfundă tot felul de țevi în Corpul D, la parter și la subsol și există infiltrații la laboratoarele de electrotehnică, la tipografie, dar desigur și la arhive”. Rudolf dă de înțeles că anumite persoane ar profita de acest „accident” pentru a șterge orice urmă a cheltuirii banilor în ultimii ani. „În Consiliul de Administrație și în Senat, un domn decan a solicitat în mod specific să vadă toate actele financiare din intervalul 2012-2016, dar și 2008-2012. Până acum, au mai existat reparații executate de angajații universității, dar se repară așa, azi puțin, mâine puțin și infiltrațiile continuă. Există pericolul să se mai mucegăiască niște hârtii”.

Cristian Rudolf amintește și un alt caz în care documentele au fost sortite pieirii. „Cunoaștem cu toții cazul fostului sediu al Inspectoratului Școlar Județean, unde a fost un incendiu care a consumat o bună parte din arhivă, acum se pare că apa va îndeplini aceeași funcție, în sensul că vor mucegăi hârtiile mai interesante”. Rămâne de văzut dacă responsabilii cu reabilitarea clădirii vor acționa mai serios sau vor lăsa ca apa să „șteargă” istoria financiară și nu numai, confirmând astfel spusele liderului sindical. În mod evident, insinuările profesorului Rudolf o vizează în principal pe Doina Frunzăverde, fostul rector UEM.

banner 970 x 250