Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Măru, județul Caraș-Severin, ajunge astăzi în cartierul reșițean Moniom, cu prilejul hramului bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.
Este o zi înălțătoare pentru comunitatea din cartierul reșițean Moniom, care astăzi are dublu motiv de sărbătoare: este ziua bisericii de la Moniom, ziua în care aceasta s-a sfințit, împlinindu-și astfel menirea, și tot astăzi, este ziua de prăznuire a ocrotitorilor ei: Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Sunt Îngerii lui Dumnezeu care veghează atât peste enoriași cât și peste părintele ce păstorește lăcașul sfânt și al cărui nume nu este deloc întâmplător: Mihai.
Un alt motiv de sărbătoare este acela că reșițenii vor avea parte de o mare bucurie prin aducerea spre închinare, a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Măru. Pictată în anul 1520, în Sfântul Munte Athos și donată parohiei de la Măru, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ajunge la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul reșițean Moniom, iar toți, cei care, într-un fel sau altul sunt legați de biserica Sfinților Arhangheli de la Moniom, sunt invitați să se închine și să se roage în fața icoanei.
– Ora 16:30 – întâmpinarea icoanei, la intrarea în sat și purtarea acesteia în procesiune, până la biserică
– Ora 17:00 – Sfântul Maslu, în prezența Icoanei.
– Ora 10:00 – Sf. Liturghie, în prezența Icoanei Maicii Domnului de la Măru, la Capela Spitalului Județean Reșița (staționar 1, Govândari)
Socotită făcătoare de minuni, pentru că mulți s-au rugat în fața acesteia și s-au tămăduit de neputințele sufletești și trupești, icoana poate fi găsită, în timpul anului, în biserica parohiei Măru și dusă în fiecare an la hramul mânăstirii Măru. Așezământul monahal este situat în stațiunea Poiana Mărului și înființat la inițiativa preotului paroh Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru, înainte de Revoluția din 1989. Biserica mănăstirii a fost sfințită în data de 24 iunie 2008.