Şomaj tehnic la TMK

Din această lună, cei 800 de angajați ai combinatului reșițean au intrat în șomaj tehnic. Liderul Sindicatului „Vatra” susține că economia orașului nu va avea de suferit pentru că situația este doar temporară.

Luna octombrie le-a adus vești proaste angajaților de la Combinatul TKM. Asta, din cauză că arabii au suspendat contractul cu rușii. Motivul este neînțelegerea la preț privind producția de țaglă-țeavă.

„Angajații sunt în șomaj tehnic din cauza acestor neînțelegeri pe tema contractului pe care societatea îl are cu arabii. Acesta a fost încheiat în urmă cu aproximativ un an și se renegociază lunar. Este vorba despre o producție de circa 10.000 de tone pe lună. Pentru că arabilor nu le-a convenit prețul, au renunțat la noi, pentru moment”, a declarat liderul Sindicatului „Vatra” din TMK. Acesta este de părere că situația e una temporară și nu ar trebui să îi îngrijoreze nici pe angajați, și nici pe reșițeni.

„În afara contractului cu arabii, producem aproximativ 21.000 de tone de țaglă teavă lunar pentru Slatina PetroTub și încă o firmă românească”, a adăugat liderul sindical.

În cazul în care arabii refuză să reia colaborarea cu rușii de la TMK, angajații vor sta acasă lunar, în șomaj tehnic, circa șapte zile. Chiar și în această situație, luna noiembrie le va aduce șomerilor din Caraș-Severin 25 de joburi pentru compartimentul producție, pe care societatea le va scoate la concurs.

tmc 640