Aquatim, singura soluție pentru situația rețelei de apă-canal și a Stației de Epurare din Lugoj

retea de apa lugoj

În prima conferință de presă a primarului Călin Dobra, de la începutul lunii noiembrie, edilul șef a transmis că din 2015 există două contracte de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală pentru apă și canal, estimate la aproximativ la 25 milioane de lei, bani care au rămas în vistieria Ministerului și nu s-a mai făcut niciun demers pentru a atrage aceste finanțări.

„Pe contractul de apă s-a demarat, la un moment dat, o investiție cu o firmă. S-a reziliat contractul și s-a ajuns în instanță, dar sumele care au rămas neconsumate puteau fi puse în practică în municipiul Lugoj și nu s-a făcut absolut nimic și plus situația delicată cu Stația de Epurare de la Jabăr, unde, în fiecare lună, plătim între 100-150 de mii de lei amendă la Apele Române și suntem în infringement (n. red. – una dintre cele mai importante mecanisme de redresare a comportamentului unui stat membru al Uniunii Europene în situația neconformării acestuia față de legislația europeană, care poate generea inclusiv repercusiuni financiar) privind canalizarea municipiului Lugoj”, a declarat Călin Dobra.

Amenzile pentru Stația de Epurare sunt date, iar o parte sunt plătite, în momentul de față, Primăria fiind în urmă cu doar trei luni la plata acestora.

Edilul șef a mai menționat că „cea mai bună variantă este de a fi preluat serviciul de apă și canal de către operatorul regional Aquatim și de a accesa un proiect pe fonduri europene, pentru că au posibilitatea și undeva bugetul ar putea să ajungă la 70 de milioane de euro, ceea ce ar însemna o stație nouă și dezvoltarea rețelei de apă și canal”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/