Aquacaraș promite: noua uzină de apă din Caransebeș, inaugurată în mai puțin de o lună!

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Aquacaraș promite că în prima jumătate a lunii septembrie va fi pusă în funcțiune noua uzină de apă, proiectată să asigure o calitate a apei livrate la nivelul celor mai înalte standarde europene.

Problemele legate de turbiditatea și culoarea apei – distribuită de Aquacaraș – în municipiul Caransebeș sunt de notorietate. La fel și cele legate de asigurarea presiunii pe capetele de rețele sau la etajele superioare ale blocurilor din unele zone. În ultima perioadă s-au suprapus și inerentele întreruperi, făcute la cererea constructorului ce execută proiectul „Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune”, lucrare ce are un progres fizic actual de 83%.

Toate aceste întreruperi au generat variații mari de presiune pe tronsonul de rețea afectat dar, și pe cele din proximitate, după reluarea funizării apei. De fiecare dată, după creșterea presiunii sunt antrenate particulele fine (floculi de depunere) ce s-au generat de-a lungul timpului pe vechile rețele. Toate acestea au concurat la alterarea, în unele perioade, a parametrilor de turbiditate și culoare a apei livrate. Expunând motivele abaterilor de la parametrii normali ai calității apei, ce au generat, independent de voința și acțiunile noastre, disconfort clienților noștri, nu dorim să ne exonerăm de responsabilități dar, cert, datorăm scuze tuturor celor afectați de disfuncționalități. Suntem convinși că, în perioada următoare, vom reuși să surmontăm această situație.”, se arată într-un comunicat emis de SC Aquacaraș SA.După lungi așteptări, la Caransebeș va fi inaugurată luna viitoare noua uzină de apă, astfel că va pleca din Stația de Tratare o apă corespunzătoare calitativ și la o presiune nominală conformă.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

De astăzi și până la sfârșitul săptămânii viitoare, Aquacaraș derulează un program amplu de spălare a unor tronsoane sectorizate din rețeaua stradală a Caransebeșului. Cu excepția sfârșitului de săptămână, în fiecare noapte, în intervalul orar 22.00-6.00, se va efectua acest proces de curățare, afectând parțial presiunea pe aceste sectoare.

Avem certitudinea că, odată ce calitatea apei plecate de la sursă este la standarde, se transportă pe conducte curate, nu va mai fi nici un obstacol ca la robinetele caransebeșenilor să curgă cu presiune o apă de cleștar, fără cusur.”, se mai arată în comunicatul Aquacaraș.

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif