Aproximativ o mie de absolvenți de liceu nu s-au înscris la bacalaureatul de toamnă

Participare redusă a absolvenților de liceu la examenul de bacalaureat, în județul Timiș. Deși inspectorii școlari se așteptau ca aproximativ 2.200 de candidați să ia parte la testare, doar 1.241 s-au înscris. Dintre aceștia, în jur de 400 sunt din generațiile anterioare. 

Parte din elevii care au finalizat liceul, dar nu s-au înscris la susținerea examenului de bacalaureat, cel mai probabil s-a angajat, este de părere Cosmin Hogea, inspector școlar adjunct de Timiș.

„Pentru cei 1.241 de candidați am constituit la nivel de județ 5 centre de examen: 4 în Timișoara, unul în Lugoj. Noi am făcut inițial o proiecție pentru 10 centre de examen, știind că există posibilitatea să se înscrie la această etapă a examenului de bacalaureat 2.200 de candidați. E clar că mulți nu mai sunt interesați, cei care au terminat liceul optează pentru a se angaja, nu atât de mulți spre a mai continua studiile, dând și examenul de bacalaureat. Bineînțeles că mulți pleacă și în străinătate.”, a declarat Cosmin Hogea.

Sesiunea august-septembrie a bacalaureatului continuă vineri cu proba scrisă la limba și literatura maternă, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o serie de evaluări a unor competențe. Primele rezultate vor fi afișate în 31 august, iar cele finale, după contestații, în 3 septembrie.

banner 1000 x 100 hd