Zece mii de elevi, vaccinați la școală

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Bobocii din clasa I nu scapă nici în acest an de acul medicului, care și-a planificat deja data la care trebuie să îi vaccineze pe micuți. De altfel, prin aceeași “traumă” vor trece și colegii lor mai mari, din întregul ciclu gimnazial, dar și de la liceu.

Ministerul Sănătății a transmis deja în teritoriu calendarul de vaccinări din acest an școlar. Elevii vor fi vaccinaţi tot prin cabinetele şcolare. În momentul de față, Direcția de Sănătate Publică a solicitat Inspectoratului Școlar numărul elevilor din ciclul liceal.

“2.400 elevi de clasa întâi, 3.000 de clasa doua și 4.400 de clasa a treia urmează să fie vaccinați în acest an școlar. Pentru cei din clasele a noua și a zecea se pregătesc dozele, pentru că încă nu cunoaștem numărul lor final”, a declarat Dragoș Luca, directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin. La începutul lunii octombrie sunt vizați elevii din clasa a noua.

 

promovare banner maxagro

Pentru unele vaccinuri, Ministerul Sănătății este în faza de licitație , iar pentru alte doze se află deja în faza de aprovizionare.“În luna ianuarie, este programat vaccinul antirujeolic, antirubeolic și împotriva oreionului pentru clasa treia, a adăugat Dragoș Luca.

FOTO: Cancan

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/