Instituţiile de învăţământ din Caraş-Severin şi-au primit elevii în bănci, însă nu toate le pot asigura tinerilor minimul necesar de igienă şi confort.
Apa potabilă şi canalizarea sunt principalele probleme legate de grupurile sanitare care apar în peste 70 dintre şcolile cărăşene. Astfel că, din totalul de 470 de imobile în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ, 71 de unităţi nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, din mai multe motive.
„Multe clădiri nu îndeplinesc condiţiile minimale de confort. În primul rând, alimentarea cu apă curentă şi canalizarea constituie o mare problemă. Sunt şcoli care au grupurile sanitare în curte, iar acestea nu pot fi dotate cu apă fiindcă localităţile nu sunt racordate la reţeaua de apă şi nu au canalizare. Noi sperăm ca şi comunităţile locale să se implice şi, pe parcurs, să rezolve problemele”, a precizat profesor Ioan Moatăr, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Caraş-Severin.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, cele opt unităţi care aveau autorizaţii sanitare de funcţionare provizorii, precum şi cele 60 de clădiri care urmau să primească între timp şi-au rezolvat problemele cu care se confruntau. Asta, pentru că şi autorităţile locale s-au implicat în pregătirea acestora, cum de altfel, de ceva timp, au obligaţia să o facă pentru ca elevii să îşi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune.