Aproape jumătate din școlile și grădinițele din Timiș, în scenariul roșu. Tot mai mulți liceeni, diagnosticați cu COVID-19

Aproape jumătate din unitățile din învățământ din județul Timiș sunt încadrate în scenariul roșu, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean. Cele mai multe cazuri pozitive au fost depistate în rândul liceenilor.

Din cauza faptului că rata de infectare a tot crescut în ultima perioadă, 257 de școli din județ stau cu lacătul pe ușă. Elevii înscriși la aceste unități de învățământ stau acum acasă, iar în alte 26 a fost adoptat scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri, depistate în colectivele școlare.

Există însă și situații în care elevii merg la școală. În scenariul verde sunt 140 de școli și grădinițe, iar în cel galben – 168.

leader board 728 x 90 px

Marin Popescu a anunțat că a fost realizată o hartă interactivă, unde cetățenii pot vedea în timp real scenariile în care se regăsesc școlile și grădinițele din Timiș.

,,Obligația școlilor este de a modifica scenariul pe harta interactivă în funcție de hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Suntem pe un trend crescător de la o săptămână la alta. Scenariile roșii se găsesc în majoritatea zonelor de trafic sau de ieșire din județ spre Cenad, zona dinspre Foieni, zona spre Lugoj și undeva spre Arad, deci în zona căilor mari de tranzit”, a spus inspectorul școlar general.

Numărul elevilor și profesorilor depistați pozitiv, în creștere

Potrivit ultimului raport, peste 100 de elevi sunt internați în spitale, iar 80 dintre aceștia sunt liceeni. În rândul preșcolarilor nu a fost înregistrat niciun caz.

De asemenea, 123 de cadre didactice sunt internate în spitalele din Timiș, de două ori mai mult decât săptămâna trecută.

,,Cei mai mulți elevi pozitivi sunt la liceu. Explicația este că există o independență a elevilor din zona liceului, iar ei se deplasează în interiorul comunităților. La preșcolari nu avem niciun caz confirmat. Asta dovedește că părinții stau lângă copii să nu plece de la domiciliu. Este bine din prisma infectărilor, dar din prisma comportamentului vor fi probleme pe viitor”, a mai spus Marin Popescu.

Aproape 750 de elevi și 266 de profesori sunt în carantină.