Aproape 80 de cărășeni care trăiesc în cătune izolate vor fi vaccinați anticoronavirus

Zeci de persoane din cătunele izolate ale județului Caraș-Severin vor fi vaccinate mâine împotriva COVID-19 de o echipă mobilă formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică din județ, dar și din voluntari.

Veste bună pentru cărășenii care trăiesc în cătunele izolate din zona Cornereva și care își doresc imunizarea anti-COVID-19. O echipă mobilă de vaccinare din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, coordonată de directorul executiv Dănilă Miloș și, din punct de vedere medical, de dr. Aritina Mărgineanu, medic din cadrul Direcției va fi prezentă mâine la Cornereva. Lor li se va alătura o altă echipă mobilă de voluntari, coordonată de conf. dr. univ. Marius Păpurică de la Timișoara, echipă compusă din 16 persoane. Vor fi vaccinate 78 de persoane din cătunele izolate ale Cornerevei, persoane înscrise în prealabil pe liste locale.

publicitate ziar expresb 1000x100

Toți cei vaccinați vor fi înscriși în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) și vor primi pe loc adeverințe de vaccinare. Serul folosit pentru persoanele de la Cornereva va fi cel produs de Pfizer.