Aproape 700 de saci de gunoaie, adunați din cea mai bogată comună din Banat

Comuna Dumbrăvița va fi mult mai curată cu ocazia sărbătorilor pascale din calendarul ortodox, după ce acțiunea din sâmbăta Floriilor a fost un succes. Voluntarii de la inițiativa „Dumbrăvița curată” au reușit să strângă în trei ore o cantitate mare de gunoaie, astfel că localitatea, una în care trăiesc mulți oameni potenți financiar, va sărbători Paștele ortodox în condiții de curățenie.

Cei 85 de voluntari adunați în cele 13 puncte de înregistrare au colectat în doar trei ore (sâmbătă între orele 10-13), 683 de saci de gunoaie. De asemenea, printre obiectele ce nu au fost introduse în saci, dar găsite aruncate, se numără două saltele, opt anvelope, două scaune, o masă de călcat, un cuptor cu microunde, diverse tuburi, panouri din plastic sau chiar geamuri termopan. Cele mai multe deșeuri s-au adunat de pe Strada Petre Țuțea, 125 de saci. De pe Thomas Edison s-au adunat 113 saci, iar de pe Ghioceilor, 64 de saci.

Toate deșeurile aruncate au fost ridicate în duminica de Florii de către Retim, necondiționat și gratuit. „Dedicăm această acțiune locuitorilor comunei Dumbrăvița. Ne-am dorit ca, înainte de sărbători, comuna să fie frumoasă, iar în loc de clasica urare, noi le spunem «Să aveți o Dumbrăviță curată și să fiți sănatoși!»”, este mesajul organizatorilor.

Sursa foto: facebook.com/dumbravitacurata