Aproape 300 de locuințe, puse la dispoziție gratuit de timișoreni pentru refugiații din Ucraina

locuinta refugiati
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Timișorenii dovedesc că au o inimă bună. Aproape 300 de persoane s-au arătat dispuse să-și pună la dispoziție gratuit locuințele pentru refugiați din Ucraina. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost verificate de Direcția de Asistență Socială.

Timișoara continuă să vină în ajutorul refugiaților din Ucraina. Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara anunță că, până astăzi, aproximativ o mie de persoane au solicitat și primit ajutor la Centrul de suport pentru refugiații ucraineni. Acest centru a fost deschis în cadrul campaniei  „Timișoara pentru Ucraina” și funcționează pe str. Dragalina, nr. 38 – 42, în zona Gării de Nord.

Mai mult, un număr de 284 de timișoreni și-au pus la dispoziție gratuit locuințele pentru refugiați din Ucraina. Dintre acestea, 166 au fost verificate de asistenții sociali din cadrul direcției.

verificare locuinte

promovare banner maxagro

Beatrix și Delia sunt doar două dintre angajatele Direcției de Asistență Socială, care compun una dintre echipele care în fiecare zi se deplasează la apartamentele pe care timișorenii vor să le pună la dispoziția refugiaților din Ucraina. Zilnic, ele reușesc să ajungă în medie la 10 adrese, care au fost introduse în platformă prin completarea formularului”, a informat Direcția de Asistență Socială.

Reprezentanții instituției amintesc faptul că, în cadrul proiectului „Timișoara pentru Ucraina”, pentru cei care vor să pună la dispoziție cazare și masă pentru refugiați a fost înființat un formular online, pe care timișorenii îl pot găsi la adresa timisoarapentruucraina.ro. Voluntarii campaniei vor prelua aceste oferte, iar refugiații vor avea acces la o cazare verificată, mai sigură pentru ei.

De asemenea, au fost înființate, cu o funcționare 24 din 24, două numere speciale de telefon, respectiv un număr scurt pentru urgențe și pentru refugiați – 0356 993 și un număr de WhatsApp pentru oricare alte nevoi – 0741 113 952, la care vă puteți adresa în scris. Companiile și persoanele care doresc să se implice prin donații pot contacta prin e-mail timisoara.pentru.ucraina@gmail.com”, a transmis Direcția de Asistență Socială.

publicitate tmc 640