Aproape 3 milioane de lei pentru simplificarea birocrației în Primăria Caransebeș

Primăria din Caransebeș își dorește să reducă birocrația în administrația publică locală. Așa că va demara o strategie de dezvoltare locală până în 2027. Primarul Felix Borcean a semnat contractul de finanțare pentru un proiect de 2,9 milioane lei în acest sens.

Proiectul „Servicii publice performante furnizate cetățenilor din Municipiul Caransebeș” va fi implementat de municipalitate în următoarele 26 de luni. Proiectul își propune dezvoltarea și implementarea unei soluții informatice integrate care să simplifice procedurile administrative și să reducă birocrația, elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală a Municipiului Caransebeș pentru perioada 2021-2027, precum și dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului UAT Caransebeș în scopul utilizării optime a măsurilor din proiect.

„Va fi un pachet de soluții informatice integrate pentru accesul online la serviciile pe care le oferă Primăria Caransebeș cetățenilor. Vorbim aici de registratură online, publicare automată a informațiilor de interes public, serviciu online oferit cetățeanului privind plata impozitelor și taxelor locale, înregistrare automată a documentelor, comunicare online cu birourile executorilor judecătorești și instituirea popririlor în mod automat, gestionare patrimoniu public/privat și alte facilități suplimentare. E un proiect care vine și mai mult în sprijinul cetățeanului”, a declarat primarul Felix Borcean.

Valoarea totală a proiectului este de peste 2,9 milioane lei, acesta derulându-se prin POCA/471/2/1 introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Axa Prioritară Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.