Aproape 3.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Timiș, admiși la liceu

Aproape 3.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși la liceele din județul Timiș, în prima etapă de repartizare computerizată. 

Ministerul Educației a făcut publice, astăzi, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele primei repartizări computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a. Astfel, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, au fost admiși la liceu 2.952 de candidați, dintre care 2.879 din Timiș și 73 din alte județe. Dintre aceștia, 1.885 au optat pentru filiera teoretică, iar restul pentru cea tehnologică.

Patru dintre absolvenții clasei a VIII-a din județul Timiș au reușit performanța de a intra la liceu cu media generală zece. Conform ISJ Timiș, alți 572 de elevi s-au înscris pe locurile alocate învățământului profesional.

Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. Cinci elevi nu au putut fi admiși în prima etapă pentru că nu au completat suficiente opțiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată. În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua de repartizare computerizată 346 de locuri, plus 55 la specializări vocaționale.