Aproape 2.000 de elevi de clasa a IV-a din Caraș-Severin, în focul evaluărilor

evaluare elevi

Elevii aflați la finalul ciclului primar susțin în aceste zile evaluările naționale. Subiectele au fost elaborate la nivel național.

Evaluarea Națională pentru elevii claselor a IV-a a debutat, astăzi, cu proba la Limba Română. Mâine va avea loc cea la Matematică, iar în 23 mai elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la Limba Maternă. În total, în Caraș-Severin, susțin aceste testări naționale 1.876 de elevi, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, prof. Ionel Moatăr.

Probele au structură și caracteristici de evaluare similare celor din anii anteriori, precizează Ministerul Educației. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata testului este de 60 de minute. Testele sunt evaluate în cadrul unităților de învățământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimei evaluări. Notele de la evaluare nu se trec în catalog, dar vor fi discutate la nivelul unităților de învățământ.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/