Aproape 13.000 de pachete cu făină, ulei și zahăr pentru familiile cu venituri modeste din Caraș-Severin!

Familiile defavorizate din județ vor primi, în perioada următoare, ajutoare alimentare acordate de Uniunea Europeană. Pachetele conțin produse de bază și vor fi împărțite de primării.

În perioada 9 – 12 mai, sub coordonarea Instituției Prefectului Caraș-Severin, va avea loc distribuirea către unitățile administrativ-teritoriale din județ a pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat de Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care este Autoritatea de Management.

La nivelul județului Caraș-Severin vor fi distribuite 12.625 de pachete cu alimente, care vor conține următoarele produse: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Beneficiarii finali ai programului sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață.

„Pachetele vor fi livrate beneficiarilor de către primăria localității de domiciliu în termen de 45 de zile pentru persoanele care se încadrează în categoriile venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice, pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020.”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Caraș-Severin.

banner 970 x 250