Aproape 12.000 de lei investiți în cărți, la Biblioteca din Caransebeș

Sub îndemnul „Citește și deschide-ți mintea!” Biblioteca Municipală Mihail Halici din Caransebeș și-a îmbogățit fondul de carte în acest an cu câteva sute de volume.

Doar în această lună Biblioteca Municipală Mihail Halici din Caransebeş a facut o nouă achiziţie de cărti, îmbogăţindu-şi astfel fondul de carte cu un număr de 147 de volume, respectiv 87 de titluri, achiziţie în valoare de 4000 de lei.

De asemenea, în octombrie instituția a achiziționat un număr de 138 de volume, respectiv 82 de titluri, în valoare de 3500 de lei și în primăvara acestui an de aceeași sumă, 5000 de lei, au mai fost cumpărate câteva zeci de volume, când au fost achiziționate 191 de volume de carte, multe dintre ele făcând obiectul concursului Bătălia cărților, concurs a cărui finală a fost decalată pentru luna martie a anului 2021.

Dintre cărțile intrate în Bibliotecă amintim următoarele titluri: Erin Hunter – Pisicile războinice: Exilul, Eclipsa, Umbre adânci, Răsărit, Al patrulea ucenic, Ecouri pierdute, Furtuna; Cristi Grosaru – Tu ai iubi un om ca tine?; Jill Tomlinson – Găina care nu voia să renunțe, Gorila care voia să se facă mare, Bufniţa care se temea de întuneric, Vidra care voia să ştie tot;
Ioan Slavici – Nuvele; I. L. Caragiale –Teatru, Nuvele şi povestiri; Sarah Lark – Cântecul maorilor, Strigătul păsării kiwi, O speranţă la capătul lumii; dar și volumele scriitoarei caransebeșence Lavinia Călina: Ultimul avanpost/ Renaşterea/ Revoluţii/ Neamul corbilor vol. II şi III.

Până în prezent Biblioteca din Caransebeş are în inventar 39.167 de volume (cărţi din toate domeniile), toate serviciile oferite de biblioteca din Caransebeş fiind gratuite. Programul de funcţionare al instituţiei este de luni până joi între orele 7.30 şi 16.00, iar vinerea de la 7.30 la 13.30.