Aproape 11 milioane de lei pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la spitalul din Reșița

spital resita
untitled design set 970x90 px

Cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin va fi dotată cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Județean de Urgență Reșița”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea proiectului se ridică la 10,8 milioane de lei.

romeo dunca

publicitate ziar expresb 1000x100

Aparatura medicală folosită în cadrul Laboratorului de Microbiologie al Spitalului Județean prezintă un grad ridicat de uzură ceea ce duce, inevitabil, la costuri crescute cu întreținerea și reparațiile, dar și timpi de așteptare mari. Prin proiect, achiziționăm echipamente de ultimă generație ce vor permite un diagnostic rapid și precis, atât de necesar în procesul de tratament și monitorizare a infecțiilor asociate asistenței medicale. Continuăm eforturile pentru creșterea calității actului medical și pentru îmbunătățirea siguranței pacientului”, a declarat cu această ocazie președintele Romeo Dunca.

Tot prin proiect va fi achiziționat un sistem de neutralizare a deșeurilor medicale solide și lichide, precum și un sistem de tratare și neutralizare ape uzate rezultate din activitatea medicală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/