Anul 2025 prinde județul Timiș cu drumuri de pământ sau pietruite. Aproape 10% din rețeaua de șosele județene sunt în această stare, iar reabilitarea depinde de buget.
Rețeaua de drumuri județene din Timiș a crescut în ultimii ani, după ce adminstrația a preluat unele sectoare de la comune pentru modernizare. Are acum 1.275 de kilometri. Din aceștia, 122 de kilometri de sectoare de drumuri sunt de pământ sau piatră.
Potrivit datelor furnizate de Consiliul Județean Timiș, sectoarele de drumuri de pământ însumează 58 de kilometri, iar cele pietruite alți 64 de kilometri.
Sunt 12 sectoare de drumuri de pământ, unele care leagă județul Timiș de cele vecine, Caraș-Severin și Arad, dar și unul aproape de Timișoara, cel dintre Urseni și Giroc. Piatră se regăsește pe 13 tronsoane de drumuri județene.
„În momentul de față sunt în proces de reabilitare patru sectoare de drumuri județene de piatră, însumând 19,4 kilometri: DJ593C Sânmihaiu Român – DJ593 Șag, DJ593B sector Parța – Petroman, DJ609H sector Babșa – Târgoviște, DJ585 sector Vișag – limită județ Caraș-Severin. În funcție de aprobarea bugetului de stat se vor face alocări de fonduri pentru anul 2025 pentru modernizarea/reabilitarea drumurilor județene”, au transmis pentru Express de Banat, reprezentanții CJ Timiș.
Un sector important care așteaptă asfaltul este cel dintre Sânmihaiu Român și Șag, pentru că face parte din centura alternativă a Timișoarei, un proiect început de mai mulți ani, menit să ofere o rută de ocolire a orașului de pe Bega.