Apele de munte din Caraș-Severin repopulate cu puiet de păstrăv

barbat in apa prinde peste

Noi cantități de păstrăv au ajuns în apele județului pentru a suplini pierderile naturale cauzate de fenomenele de torențialitate și de răpitori.

Peste 20.000 de păstrăvi indigeni au fost eliberați în luna iunie în apele de munte și toplițele amenajate pe râurile și pâraiele Higeg (Ocolul Silvic Teregova), Bistra, Șucu (Ocolul Silvic Oțelu Roșu), Pleșu (Ocolul Silvic Rusca Montană), Cerna (Ocolul Silvic Băile Herculane), toate fonduri piscicole gestionate de către Direcția Silvică a Județului Caraș-Severin.

O nouă acțiune de repopulare cu păstrăv indigen a avut loc, de curând, și a fost realizată de specialiștii Ocolului Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice a Județului Caraș-Severin. Este vorba despre 7.000 de puieți care au fost eliberați pe principalele cursuri de apă.

Aceste acțiuni de repopulare cu puiet de păstrăv sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici.

Direcția Silvică a Județului Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Ocolul Silvic Teregova administrează aproximativ 25.000 de hectare.