Apel disperat al primarului Românu! Anina are nevoie de o infuzie cu medici!

La invitația prefectului Matei Lupu, primarul Gheorghe Românu a participat la întâlnirea DSP Caraș-Severin cu medicii de familie din județ. Dorința primarului a fost de a face un apel la medici să vină să lucreze în Centrul de Permanență din Anina, oraș rămas fără asistență medicală continuă după ce Ministerul Sănătății a închis spitalul din localitate.

Doctorul Gheorghe Jenar, unul dintre medicii care a activat la Anina, a încercat să-i explice primarului Românu motivele reale pentru care medicii au plecat din Centrul de Permanență, iar primarul a recunoscut că a fost vorba despre o problemă de comunicare care i se datorează. „Domnule doctor, îmi pare rău, noi doi nu am avut nicio discuție și îmi pare rău că nu am avut-o. A fost o problemă de comunicare”, i-a răspuns Gheorghe Românu.

„Să facem tot ce putem să nu lăsăm o zonă fără medici. Sunteți doctori, ați depus un jurământ”, au fost cuvintele prefectului Matei Lupu, în timp ce primarul Românu le explica medicilor că la Anina Consiliul Local a decis să deconteze și cheltuielile de transport ale medicilor de la Centrul de Permanență.

Dacă spital nu e, măcar farmacie să fie

Există însă și o veste bună. Dacă ani întregi la Anina funcționa o singură farmacie, iar în perioada când erau angajații în concediu orașul rămânea practic în imposibilitatea de a cumpăra până și o aspirină, de luna aceasta se deschide o a doua farmacie la Anina, președintele  Colegiului Farmaciștilor din Caraș-Severin, Pavel Roșca, urmând să deschidă o farmacie acolo. „Promitem să fie o farmacie model, să ajutăm oamenii din Anina împreună cu Farmacia Farmamed, prima farmacie din Anina, pe care o apreciem pentru profesionalism și vom aduce împreună cele mai bune servicii farmaceutice!”, a scris Pavel Roșca pe contul său de Facebook.