Apartamentele noi din Timișoara, prețuri tot mai piperate

timisoara de sus

Apartamentele din blocurile noi din Timișoara au înregistrat o creștere semnificativă a prețului în ultima lună de vară. Mai precis, în august s-a constatat o majorare cu aproape un procent, astfel că metrul pătrat a ajuns să coste 1.530 euro.

Sunt tot mai scumpe locuințele din Timișoara, fie că ne referim la cele din blocurile noi sau vechi. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, în luna august au fost înregistrate noi creșteri de prețuri. Cele mai mari majorări sunt pe segmentul apartamentelor din noile ansambluri rezidențiale.

În Timișoara, prețurile apartamentelor au crescut ușor și anume cu 0,5%, luna trecută, de la o medie de 1.463 de euro pe metru pătrat, la 1.471 de euro pe metru pătrat. O locuință dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 1.445 de euro pe metru pătrat, în condițiile unei aprecieri lunare de 0,3% (de la 1.441 de euro pe metru pătrat). Pe segmentul apartamentelor noi a avut loc o creștere de 0,9%, de la 1.516 la 1.530 de euro pe metru pătrat”, a informat Imobiliare.ro.

La nivel național, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat ușor cu 0,6% în august, de la 1.722 la 1.733 de euro pe metru pătrat util. În mod interesant, toate centrele regionale analizate s-au înscris pe o traiectorie ascendentă la acest capitol, creșteri având loc îndeosebi pe segmentul rezidențial nou.

banner 1000 x 100 hd