Aparatură și instrumentar medical din Germania la spitalul din Reșița!

Posibil ca Moșul să fie și doctor?! Surpriză fără jucării sau dulciuri la Spitalul Județean de Urgență din Reșița! Medicii reșițeni au primit din Germania echipamente și ustensile pentru pacienți de la un „Moș” din străinătate.

Binevoitori din Germania care s-au gândit la nevoile și la eforturile doctorilor, dar și la pacienți, au făcut un gest nobil, reușind astfel să completeze sălile de operații din spital. În pragul sărbătorilor de iarnă, Secțiile de Ortopedie și Chirurgie ale Spitalului Județean de Urgență Reșița au primit de la câțiva colaboratori, dar și prieteni, din Würzburg, Germania, instrumentar medical pentru tratarea și îngrijirea pacienților. Fie că vor fi înlocuite, fie în completarea celor vechi, cu siguranță ajutorul este unul de apreciat.

În cea mai mare parte, donația se adresează Secției de Ortopedie. Truse de sterilizare, materiale de osteosinteză – tije, plăci, șuruburi – precum și alte materiale și echipamente sanitare: manșete pneumatice, pense de diverse mărimi, negatoscoape, tăvițe renale etc. au fost donate spitalului din Reșița.

Un ecograf și un sterilizator au mai făcut parte din gestul frumos al nemților, ne informează reprezentanții spitalului.