Din criză de medici, deși aparatura modernă a fost montată, deocamdată nu există medic specializat care să facă investigația și nici să citească rezultatul. Situația caracterizează Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă.
Salvarea a 30.000 de locuitori ar putea veni din faptul că tehnica permite interpretările on-line, iar cel puțin pentru moment situația ar mulțumi conducerea instituției medicale.
„În momentul de față, suntem în criză, un pic, cu medicii. Dar, cum v-am mai spus și în alte discuții, eu sunt un manager optimist și nu mă las bătut (…) Problema este destul de spinoasă, cu computerul tomograf, care este un instrument extraordinar de delicat și scump. Am discutat cu medic radiolog, care să ne sprijine, dacă nu se poate cumva să vină în Moldova Nouă să stea permanent, măcar să vină să ne susțină și să facem citire on-line, că asemenea instrument ne permite acest lucru, deoarece totul este computerizat. Deci, dacă instruiește bine asistentul, îi poate trimite on-line cd-ul, ce trebuie, și îl poate citi de la distanță. Bineînțeles că nu o să ne mulțumim numai la distanță, omul o să mai vină încoace. Dar, în prima fază, până găsim un medic care să fie dispus să stea permanent la noi, și asta se va confirma din punctul de vedere al necesității, dacă sunt cazuri care necesită acest serviciu, dacă avem pacienți numeroși care solicită și, bineînțeles, o să facem tot posibilul să avem și medicul permanent. Deci, fiind un lucru nou, care trebuie explorat și văzut care sunt solicitările, în măsura aceasta ne vom orienta și noi să facem ce se poate, cât mai bine, pentru localitatea noastră și zona pe care o deservim. De fapt, noi deservim toată Clisura, e vorba de 30.000 de suflete, aproape”, spune Milorad Brăilă, directorul spitalului. Acesta a subliniat că investiția este prea mare și importantă să stea nefolosită într-o încăpere închisă.
În rest, toate specializările sunt acoperite în spital. Probleme ar fi pe aria de Ambulatoriu, dar cel care conduce spitalul este în discuții cu mai mulți medici rezidenți care își manifestă interesul să vină în Clisura Dunării.
Mizeria asta de “CAT SCAN” produce CANCER , masina MRI nu .
Si sistemul medical din Romania risca sa devina piesa de muzeu in curand…