Apă potabilă de calitate superioară în Timiș cu bani europeni

statie tratare apa

Au fost semnate încă două contracte pentru proiectarea și execuția a două stații de tratare a apei potabile în Timiș. Lucrările se fac în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

„Proiectare și execuție stații tratare Deta și Ciacova – Lotul 1 – Stația de tratare Deta”, în valoare de 15,7 milioane de lei, prevede extinderea și modernizarea stației de tratare Deta, prin introducerea unor sisteme și echipamente noi și a sistemului SCADA, extinderea sursei subterane Deta prin realizarea a cinci noi foraje, montarea unor conducte de aducțiune între forajele noi și STA Deta, înlocuirea conductei de aducțiune dintre frontul de captare Pădureni-Jebel și STA Deta (aproximativ 10 kilometri lungime). Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

„Proiectare și execuție stații tratare Deta și Ciacova – Lotul 2 – Stația de tratare Ciacova”, în valoare de 10,6 milioane de lei, presupune execuția unei stații noi de tratare la Ciacova, echipată cu tehnologie de ultimă oră și cu sistem SCADA, reabilitarea rezervorului existent de înmagazinare a apei (500mc), extinderea sursei subterane Ciacova cu două foraje noi și o conductă de aducțiune de aproximativ 1,9 kilometri. Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 60 de luni perioada de garanție.

1000x200 dacus 02

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

 

publicitate si promovare online banner maxagro