Anul universitar se deschide astăzi la Reșița, cu prezență fizică. Festivitatea are loc în curtea instituției

universitate babes bolyai resita

Festivitatea de deschidere a anului de studii 2021-2022 la Centrul Universitar din Reșița al Universității Babeș-Bolyai, este programată să aibă loc astăzi de la ora 13, cu prezență fizică în curtea instituției. Directorul Centrului Universitar UBB, Andrade Bichescu, face apel la studenții care doresc să participe la acest important eveniment să fie precauți, să respecte măsurile pandemice, să evite aglomerația și să poarte masca de protecție.

Aproximativ 1300 de absolvenți de liceu au ales să își petreacă studenția la Reșița la Centrul Universitar fuzionat prin absorbție, de anul trecut, cu Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj-Napoca. Se studiază în continuare în domeniile consacrate: inginerie,  științe economice și gestiunea afacerilor, științe politice și administrative, sociologie și asistență socială, educație fizică și sport, psihologie și științe ale educației. Toate specializările menționate au forma de licență dar și de master iar inginerii absolvenți se pot înscrie și la doctorat.

Universitatea clujeană este prima instituție de învățământ superior confirmată în România, care a primit 5 stele în urma auditului internațional QS Star al companiei britanice Quacquarelli Symonds. Respectiva companie realizează și clasamentul QS al universităților lumii, unul dintre cele mai utilizate clasamente de profil. Acest nivel, de 5 stele QS corespunde unei universități globale, de talie mondială în multiple arii academice, cu înaltă reputație, cu facilități academice avansate și personal educațional și de cercetare recunoscut internațional.

După mai bine de șapte ani de când a fost scos din circuit pentru modernizare, din acest an, Centrul Universitar reșițean, poate oferi cazare în campusul propriu celor care provin din alte localități, inclusiv pentru studenții înscriși din Serbia, Ucraina și Republica Moldova. Clădirea cu parter, patru etaje și  mansardă, oferă 360 de locuri în camere cu două paturi și baie proprie. În funcție de solicitări și stabilirea ratei de rentabilitate, va fi pusă în funcțiune și cantina studențească. In prezent sunt oferite servicii de servire a mesei la Campus Cafe, situat la sediul central al instituției, din Piața Traian Vuia.

upt 1000x100