Antreprenori de pe băncile facultății! Studenții își pot deschide un business în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole din Timișoara

Studenții, masteranzii sau doctoranzii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara vor afla ce înseamnă antreprenoriatul, dar nu doar la nivel teoretic, ci și practic. Ei pot încheia un acord cu instituția de învățământ superior astfel încât să își poată deschide o mică afacere.

Proiectul prin care se poate încheia parteneriatul se numește „USAMVB ești tu”, iar tinerii sunt provocați să vină cu o idee de business, să își formeze o echipă și să fie dornici să muncească ca niște adevărați antreprenori. Îngrășămintele, semințele, spațiile, birourile și terenul sunt puse la dispoziție de instituția de învățământ superior.

„Din anul universitar 2020-2021 vom lansa acest proiect. Vorbim practic de un parteneriat între Universitate și studenții noștri, fie că sunt la licență, la master sau la doctorat. Susținem din punct de vedere material și economic toată afacerea. Cei care au grijă de afacere sunt studenții, rezultatul financiar al acestei mici afaceri va avea două direcții: Universitatea, ca instituție publică, își va recupera cheltuielile pe care le-a făcut pentru creșterea studenților, iar ceea ce înseamnă profit îl vom reinvesti în student prin diferite cursuri, conferințe la care vor participa sau diferite materiale pe care le vor putea cumpăra din acești bani. Ca și câștig, ei vor învăța practică, se vor pregăti pentru viață și pentru ceea ce urmează și vor avea ocazia să aibă o experiență reală pe zona de business. Vor vedea ce înseamnă marketing, negocieri, comunicare, ce înseamnă să produci, să vinzi, să faci un preț să ai un câștig.”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USAMVB.

Tinerii au și venit cu câteva idei, spune Popescu. Unii vor să își deschidă o afacere bazată pe culturi de plante medicinale sau plante din care se extrag anumite uleiuri esențiale sau aromate, folosite pentru zona farmaceutică.

„Avem o suprafață de aproximativ 40 de hectare unde suntem acreditați pe agricultură ecologică. Este vorba despre grâu, făină pentru paste. Vor putea să își creeze un brand, să aibă grijă de cultura de pe un hectar, să își producă materie primă pentru paste. Avem tot ceea ce ei au nevoie pentru a putea produce: instalații, fie pe lavandă, fie pe mentă de exemplu.”, a mai spus rectorul.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/