Antrenament de afaceri! Târg internațional al firmelor de exercițiu la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”

firme exercitiu
explo 1000x200

Un nou eveniment din sfera învățământului tehnologic are loc la Lugoj. Un târg internațional al firmelor de exercițiu va fi găzduit de Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din municipiu.

Sub egida proiectului POCU/633/6/14/Creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” organizează astăzi târgul internațional al firmelor de exercițiu „Build up your future”.

Evenimentul are loc la sediul unității de învățământ lugojene, pe str. Cernei, nr. 42. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Participă la târg firmele de exercițiu ale liceului, cele de la liceele partenere în proiect, precum și firme de exercițiu din țară și străinătate.

Prin intermediul proiectului se urmărește îmbunătățirea activității firmelor de exercițiu care funcționează în unități de învățământ preuniversitar, precum și îmbunătățirea accesului la aplicații de tranzacționare a elevilor ce activează în firme de exercițiu. Totodată, se urmărește sprijinirea dezvoltării profesionale continue a elevilor și cadrelor didactice din învățământul profesional și tehnic în domeniul activităților simulate în cadrul firmelor de exercițiu și creșterea calității învățământului profesional și tehnic prin familiarizarea elevilor cu activitățile specifice unei firme reale, simularea operațiunilor și proceselor economice specifice mediului real de afaceri, perfecționarea limbajului de afaceri,

Fiecare firmă de exercițiu participantă la eveniment își va amenaja propriul stand și va participa la următoarele secțiuni: „Cea mai bună prezentare Power Point”, „Cele mai multe tranzacții încheiate”, „Cel mai reprezentativ stand”, „Cel mai bun catalog”, „Cea mai reprezentativă mascotă”, „Cel mai bun spot publicitar”, „Cea mai bună pagină web”, „Cea mai buna siglă”, „Cel mai bun slogan” și „Cel mai bun manager”.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.165.171,35 de lei, din care AM/OI acordă o finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 2.004.412,48 de lei, echivalentă cu 92,58% din valoarea totală eligibilă aprobată.