Antireclamă gratuită pentru Muntele Mic! Romeo Dunca așteaptă scuze și bani, dar de la cine?!

Omul de afaceri Romeo Dunca a deschis un nou conflict pe Muntele Mic. De data aceasta, cu proprietarul Telescaunului ISAI, pe care îl acuză că a adus echipamente de proastă calitate, care ar fi acum cauza căderilor repetate de curent electric.

„Eu nu sunt un om certăreț, eu încerc să rezolv o problemă în loc să împrăștii cu noroi în stânga și în dreapta. Eu decât să scriu 60 de rânduri pe Facebook mai bine lucrez ceva și îmi văd de ale mele”, spune de la bun început Damian Railieanu, proprietarul Telescaunului ISAI.

Asta după ce, sâmbătă, o parte din stațiune a rămas fără curent electric și Romeo Dunca  a reacționat: „Din păcate, este pentru a treia oară când clienții pârtiei Nordica suferă cerându-și banii înapoi pentru că am rămas în plin sezon de schi fără curent. Vina o poartă epava de telescaun Isai, a cărui realizare empirică printr-o conectare rudimentara la rețeaua electrică provoacă în mod repetat căderea tensiunii. Deși a fost somat să înlocuiască componentele neconforme ale racordului realizat în grabă și necorespunzător, proprietarul vechiturii prezentată ca o mare realizare, probabil din dorința de a face economie, nu s-a conformat aducând prejudicii însemnate subsemnatului, cât și turistului batjocorit de care, din păcate, nu prea ține cont nimeni. Aștept ca măcar elementare scuze să parvină în spațiul virtual de către cei ce laudă acest lift luat de la fier vechi și, evident, compensații materiale de la cei vinovați pentru pierderile pe care Nordica le-a suferit”.

În replică, Damian Raileanu a declarat pentru Express de Banat că Romeo Dunca a omis să spună că după ce sâmbătă a picat curentul electric, ca să nu mai fie nevoie să sufere o mare parte dintre turiști, telescaunul a rămas închis. Cu toate astea, spre seară, a mai fost înregistrată o avarie de curent. De data asta, cu instalația ISAI oprită! Ceea ce ar demonstra că vina de suprasolicitare a instalației electrice nu aparține telescaunului. „Este de la sine înțeles că la momentul montării transformatorului electric nu era atât de dezvoltat Muntele Mic. Acum, cu cât au mai fost deschise alte locații este evident că infrastructura nu rezistă, mai ales când toate instalații de schi sunt pornite. Eu ca măsură imediată am decis să nu transportăm decât un schior pe scaun din respect pentru toți turiștii, indiferent ce instalații aleg”, ne-a mai declarat Raileanu.

Cât despre instalația ISAI considerată de către Romeo Dunca „o realizare empirică” și „vechitură”, Damian Raileanu precizează: „Am primit nota zece pentru instalația electrică a telescaunului Isai. Eu nu vreau să dezvolt subiectul, dar cine trebuie să știe din stațiune, știe! Eu știu să țin telescaunul în funcțiune. Ce știu alții, dacă vor să fie poeți și să scrie în fiecare zi câte 60 de rânduri e problema lor, le doresc succes, dar jobul meu nu e să stau toată ziua pe Facebook și să dezvolt subiecte negative. Așadar, fierul este vechi într-adevăr, însă ce era important – instalația electrică – este nouă, este cea mai nouă instalație funcțională de pe munte. Fierul ține sute de ani, pentru ce-mi trebuie mie fier nou?! Instalația electrică este făcută de către dl. Robert de la Straja, care este cel mai avizat din țară să facă astfel de instalații, iar proiectul este făcut de dl. Osi (Oswald Helberg) din Petroșani, care a pus toate cele 126 de instalații din țară în funcțiune. Noi nu ne-am atins de nimic, decât am apăsat pe buton la inaugurare, am plătit proiecte, consultanți, lucrări, etc., avem instalație electrică nouă, motor nou, reductor nou, totul nou în afară de stâlpi, pentru ce să investești în stâlpi noi când sunt din oțel galvanizat și rezistă 300 de ani, eu nu înțeleg! Ne pare rău, dar nu putem susține acuzațiile cum că lipsa energiei electrice ar fi din vina noastră”.

Ceilalți investitori de pe Muntele Mic, cei mai vechi dintre ei, susțin varianta lui Raileanu, penele de curent sunt generate de consumul ridicat, nu de vreo defecțiune: „Este adevărat că se ia curentul pe munte, dar problema este că acel transformator, când a fost instalat pe munte de Enel, avea în întreținere doar hotel Felix, Teleschi Nordica și trei cabane mici. Acum, până la deschiderea telescaunul nou, transformatorul întreținea trei hoteluri (Felix, Carla și Căldare) și vreo 15 căbănuțe. Normal că sare siguranța când vine montat și un telescaun pe același transformator. Se lua curentul și când era Hotel Dor de Munte. După ce a luat foc nu s-a m-ai luat curentul. Soluția este simplă, trebuie mărită puterea de consum”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/