Antene puse cu japca pe blocurile reșițenilor! Poliția Locală doarme! [VIDEO]

În timp ce polițiștii locali stau la vânătore prin zonele supraaglomerate ale orașului ca să-i taxeze pe șoferii obligați să parcheze care pe unde-apucă, în municipiu apar tot felul de instalații și aparaturi amplasate cu încălcarea gravă a legii!

Mai mulți cetățeni au venit supărați la cea mai recentă ședință de Consiliu Local și i-au cerut primarului Nelu Popa să-i dezlipească pe polițiștii locali din zonele în care stau la „ciupeală” și să-i determine să se ocupe de lucruri cu adevărat importante. Oamenii sunt revoltați de faptul că un furnizor de internet, telefonie și TV și-a instalat pe blocul lor mai multe echipamente fără să aibă vreun drept în acest sens. Fără acordul locatarilor, fără autorizație de construcție, fără proiect! Situația nu e de ieri, de azi, ci de luni bune. Luni în care Poliția Locală a fost prea preocupată să-i taxeze pe nefericiții care nu găsesc un loc de parcare liber la orele de vârf. În urma reclamațiilor cetățenilor, firma respectivă a fost amendată și obligată să dea jos de pe blocul respectiv toate echipamentele. Până cel târziu la data de 30.05.2018! Legea nu e însă pentru toată lumea, iar Poliția Locală din Reșița pare să o aplice discreționar. Cel puțin așa acuză cetățenii. Poliția Locală s-a îndreptat și spre firma care a executat lucrările, care avea obligația să aibă proiect și autorizație de construcție?!, a întrebat unul dintre reclamanți.

Ca și în alte cazuri, primarul Nelu Popa a încercat să scoată cu mâna lui castanele din foc în locul șefului de la Poliția Locală: Știu s-a solicitat să se demonteze lucrările în cauză, nu știu cine a contractat lucrarea, nu știu să vă spun dacă ne-am îndreaptat și împotriva constructorului”. Cei de la Poliția Locală au mințit! (…) Ei nu au cum să obțină autorizație de construcție pentru că acolo scrie clar ce documente trebuie. De ce s-a dat atâta termen pentru demolare?! Dacă e lege, să fie pentru toată lumea!”, l-a întrerupt cetățeanul revoltat pe edil.

Nelu Popa i-a explicat că, de obicei, locatarii aleg să beneficieze de anumite investiții pe care firmele de telefonie le fac în blocurile pe care își amplasează echipamente și tocmai din acest motiv nu s-ar fi grăbit nimeni să demonteze instalațiile discordiei. E un subiect sensibil ăsta cu antenele și vă promit că ne ocupăm de el și vom rezolva cât mai urgent cu putință. Opinia mea personală e că foarte multe presiuni s-au făcut de diverse asociații de locatari pe operatorii de telefonie sau de alte sisteme din dorința de a obține mai mulți bani de la ei. Deci, s-au purtat niște negocieri în care ne-au implicat și pe noi dar până la urmă atunci când asociația de locatari a obținut niște bani pentru aranjare scară, modificare lift și așa mai departe, toată lumea a fost mulțumită și nu a mai vrut nimeni să demonteze nimic. Noi v-am dat timpul rezonabil cădeți la o înțelegere cu ei. Am înțeles, dumneavoastră nu doriți acele antene. Vom acționa ca atare!”, a explicat Nelu Popa.