ANINA. Cal salvat dintr-un canal de 8 metri adâncime!

cal salvat de pompieri anina
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Misiune dificilă pentru pompierii cărășeni la Anina! Un cal a căzut într-un canal adânc de 8 metri. Operațiunea de salvare a durat circa două ore și a avut final fericit.

Pompierii militari din cadrul Secției Oravița au fost solicitați ieri să intervină pentru scoaterea unui cal căzut într-un canal de aproximativ 8 m adâncime și 4 m lățime. Animalul se afla acolo de ceva vreme și nu se putea mișca. Proprietarul animalului a încercat ore bune să îl scoată, dar, văzând că nu reușește, a sunat la numărul unic de urgență 112 ca să ceară ajutorul pompierilor.

cal salvat de pompieri anina 2

promovare banner maxagro

În momentul în care au ajuns la locul evenimentului, pompierii au văzut că animalul era blocat în canal și aveau nevoie să găsească o metodă pentru a-l scoate în siguranță. Astfel, sprijinit de ceilalți membri ai echipajului, unul dintre pompieri, plt. adj. Andrei Bilav, a fost coborât în canal cu ajutorul corzilor de salvare și a legat calul cu chingi pentru a putea fi extras cu un utilaj tip macara, pusă la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Anina, care a sprijinit operațiunea de salvare.

Misiunea, care a durat aproximativ două ore, a fost una cu final fericit, iar calul a fost salvat și redat proprietarului, fără să fi fost rănit.

publicitate tmc 640